Arhiva vesti 09.03.2016

Donald: Svi će hteti da prekinu naš niz od 22. pobede

Sportski žurnal 09.03.2016
Fudbaler Crvene zvezde Mičel Donald rekao je da je nije zadovoljan igrom tima na početku prolećnog dela sezone, uprkos tri pobede, od kojih je jedna bila protiv Partizana u Humskoj (2:1). - Svesni smo da protiv Mladosti i Jagodine u prvom poluvremenu… »

Novi Pazar: Ubio ženu, pa pokušao da se ubije

Mondo 09.03.2016
U Novom pazaru je u 15.30 ubijena žena iz vatrenog oružja, kaže šef odeljenja za analitiku i informisanje novopazarske PU Izet Jusufović. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock On je rekao da se ubistvo desilo u Sarajevskoj ulici i da je policija… »

Canon predstavlja novu seriju štampača imagePROGRAF

PC Press 09.03.2016
Canon Europe je predstavio novu seriju profesionalnih ink-jet štampača širokog formata imagePROGRAF PRO. Novi uređaji imagePROGRAF PRO-2000 i imagePROGRAF PRO-4000 profesionalnim fotografima nude visok kvalitet slike i namenjeni su štampanju… »

Reke u Vojvodini u koritima

RTV 09.03.2016
NOVI SAD - Dok je u 15 opština širom centralne i zapadne Srbije i dalje je na snazi vanredna situacija zbog poplava, u Vojvodini su na nekoliko mesta uvedene mere vanredne odbrane, dok je na 219 kilometara odbrambenih linija na snazi redovna odbrana od… »

Rvač iz Gruzije priznao da je koristio meldonijum

Beta 09.03.2016
Osvajač srebrne olimpijske medalje u rvanju Davit Modžmanašvili iz Gruzije priznao je danas da je koristio meldonijum, zabranjenu supstancu na koju je bila pozitivna ruska teniserka Marija Šarapova. Selektor rvačke reprezentacije Gruzije Vahtang… »

Crnogorska opozicija oštro osudila izručenje generala Đukića Hrvatskoj

Blic 09.03.2016
Deo crnogorske oozicije najoštrije je danas osudio izručenje državljanina Srbije, generala Borislava Đukića, Hrvatskoj i to, kako se navodi, bez ikakvog objašnjenja i obaveštenja, što je nezampćen odnos prema Srbiji u crnogorskoj istoriji. Nova… »

U Srbiji 2.000 migranata, ostaju kod nas?

Mondo 09.03.2016
Prema podacima UNHCR-a, u Srbiji je od ponoći kada su zatvorene granice za prolaz migranata na takozvanoj balkanskoj ruti ostalo oko 2.000 izbeglica sa Bliskog istoka, smeštenih u četiri prihvatna centra na jugu i severu zemlje. Predstavnica za medije… »

Formirana prva stranka Makedonaca u Srbiji

Blic 09.03.2016
U Novom Sadu je danas osnovana prva makedonska manjinska strankana na nivou Republike - Stranka Makedonaca Srbije, čije će sedište biti u Beogradu, rekao je Tanjugu poverenik i predsednik Izvršnog odbora stranke Dimče Bulevski. Bulevski kaže da će… »

Davenport: EU će igrati važnu ulogu u migrantskoj krizi

Politika 09.03.2016
KOPAONIK – Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izjavio je večeras da je migrantska kriza za EU izazov bez presedana, kao i da će Unija, sa saveznicima, igrati važnu ulogu u pravcu dugoročnog rešavanja tog problema na Bliskom istoku… »

Navijački grafiti iscrtani na džamiji u Nišu

Jugmedia 09.03.2016
NIŠ – Islamska zajednica Srbije osudila je danas skrnavljenje zidova niške Islam-agine džamije i pozvala nadležne državne organe da pronađu i na odgovarajući način kazne autore tih uvredjivih navijačkih grafita. „Ponovno su se huligani… »