Arhiva vesti 09.03.2016

Prema novim propisima, avioni moraju biti nađeni nakon nesreće

Al Jazeera 09.03.2016
Međunarodna organizacija za civilnu avijaciju uvodi standarde za sprečavanje nestanka aviona u slučaju nesreće. Dvije godine nakon nestanka Boeinga 777 Malaysia Airlinesa na letu MH370, Međunarodna organizacija za civilnu avijaciju (ICAO) najavila je… »

Fond za razvoj od petka prima zahteve za kredite

RTV 09.03.2016
BEOGRAD - Ministarstvo privrede saopštilo je danas da će Fond za razvoj od petka, 11. marta, početi da prima zahteve za dodelu kredita, za šta je opredeljeno 7,2 milijarde dinara. Kako je najavljeno, biće odobravani start-ap krediti za početnike… »

Deo opozicije najoštrije osudio izručenje generala Đukića

Studio B 09.03.2016
Deo crnogorske opozicije najoštrije je danas osudio izručenje državljanina Srbije, generala Borislava Đukića, Hrvatskoj i to, kako se navodi, bez ikakvog objašnjenja i obaveštenja, što je nezampćen odnos prema Srbiji u crnogorskoj istoriji. Nova… »

Kako su PENZIONERI stari ukupno 447 godina izveli NAJVEĆU PLJAČKU u istoriji Engleske

Blic 09.03.2016
Britanski sudija osudio je šestoricu starijih muškaraca koji su prošle godine izvršili pljačku sefova u juvelirskoj četvrti Londona Haton Garden na po sedam godina zatvora, javili su danas britanski mediji. Judge says Hatton Garden raid was in 'a… »

Guverner Upozorava Britaniju: Moguć rizik u slučaju izlaska iz EU

Blic 09.03.2016
Šef britanske centralne banke Mark Karni rekao je danas da mogući izlazak Velike Britanije iz Evropske unije predstavlja pojedinačno najveći rizik za privredu zemlje, mada je naglasio da će centralna banka ostati neutralna u toj raspravi. U raspravi… »

Uskoro Pejpal na srpski način

B92 09.03.2016
Kopaonik -- Direktorka Sektora za platni sistem NBS Dragana Stanić izrazila je nadu da će Srbija uskoro dobiti prve institucije elektronskog novca – “srpski Pejpal”. Ona je podsetila da te usluge sada pružaju jedino banke i pošta. Zakonom o… »

Filipović: SNS ne dopušta predaju liste

RTV 09.03.2016
INĐIJA - Predsednik opštine Inđija Petar Filipović saopštio je večeras da su "batinaši Srpske napredne stranke" (SNS) blokirali ulaz u prostorije Opštinske izborne komisije. Kako je rekao, oni fizički onemogućuju predaju liste "Petar Filipović… »

Drašković: Ciljevi 9. marta nisu ostvareni

SEEbiz 09.03.2016
BEOGRAD - Knjiga o 9. martu na centralnom je mestu u biblioteci Vuka Draškovića. On kaže da su među njenim koricama ostali ciljevi demonstracija 1991. "Ti ciljevi nisu ostvareni. Srbija je, iako je formalno počela pregovore o članstvu u EU, mentalno… »

Šešelj: Doći ću na saslušanje

B92 09.03.2016
Vojislav Šešelj će se sutra odazvati na saslušanje u Višem sudu povodom zahteva za njegovo izručenje u Hag kako bi prisustvovao izricanju presude. Šešelj tvrdi da je, ako bude izručen, odgovorna Vlada. Vlada odgovara: Šešelj je u rukama suda… »

Indijan Vels: Đoković na Nadala u polufinalu?

Hot sport 09.03.2016
Obavljen je žreb pred start Mastersa u Indijan Velsu, a Novak Đoković ima otvoren put do polufinala. Srpski as je slobodan u prvom kolu, dok ga u drugom čeka duel sa boljim iz meča Tejmuraza Gabašvilija i kvalifikanta. U Novakovoj polovini žreba su… »