Arhiva vesti 09.03.2016

Valeri, precrtan si! Zauvek!

Mozzart sport 09.03.2016
Selektor Bugarske Ivajlo Petev poručio napadaču Partizana da neće zaigrati za selekciju svoje zemlje dok je on na funkciji. Daje golove u Partizanu, ima najveći rejting od svih bugarskih napadača, ali Valeri Božinov neće igrati za selekciju naših… »

Tramp: Ako se republikanci ujedine, nepobediv sam

B92 09.03.2016
Donald Tramp je danas pozvao republikance da se ujedine i podrže njegovu stranačku nominaciju za predsednika SAD. On je istakao da kao predstavnik ujedinjene partije neće biti poražen na predsedničkim izborima u SAD u novembru, prenela je agencija… »

Ponovo odloženo suđenje Bati Milovančevu

Radio 021 09.03.2016
Danas je ponovo otkazano suđenje u novosadskom Osnovnom sudu povodom tužbe koju su protiv funkcionera SNS i direktora Luke Novi Sad Aleksandra Milovančeva podneli predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić i nekadašnji pokrajinski ministar za nauku i… »

Donacija od milion dinara za sanaciju štete od poplava

Blic 09.03.2016
Piraeus banka Beograd je izdvojila milion dinara za obnovu tri ambulante u Čačku, teško oštećene u najnovijim poplavama. Donacija je namenjena za saniranje oštećenja nastalih usled izlivanja Morave na zdravstvenim stanicama u Mrčajevcima… »

Predsednik Nikolić: Putin zna sve moje tajne

Kurir 09.03.2016
BEOGRAD - Predsednik Tomislav Nikolić kaže da prema Vladimiru Putinu oseća prijateljstvo i da može da mu otkrije sve svoje tajne i probleme. - Ne znam šta predsednik Putin oseća prema meni, ali mogu da kažem šta ja mislim o njemu i našem odnosu… »

Loše vesti iz Kine koče veći rast cena nafte

Kamatica 09.03.2016
Cene nafte su danas porasle u azijskom trgovanju, ali je obnavljanje zabrinutosti zbog stanja globalne ekonomije ograničilo dobitke nakon objave podataka o najvećem padu kineskog izvoza u gotovo sedam godina. Kineski izvoz je potonuo više od četvrtine… »

Jedinstven glas civilnog društva o EU u Vojvodini

EurActiv 09.03.2016
Organizacije civilnog društva iz Vojvodine formirale su 9. marta Vojvođansku inicijativu za EU, čiji je cilj da se uobilče interesi građana te pokrajine u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji. Inicijativu je osnovalo osam raznorodnih… »

"Pokušao sam da organizujem papinu posetu Srbiji"

Vesti online 09.03.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavo je da je pokušavao da patrijarha srpskog Irineja i vladike SPC ubedi da se organizuje poseta rimskog pape Srbiji iz, kako je rekao, dva razloga. Prvi je kanonizacija kardinala Alojzija Stepinca, a drugi… »

U dve kolone i za Đinđića

B92 09.03.2016
Beograd -- DS i LDP tradicionalno obeležavaju godišnjicu ubistva prvog demokratskog premijera Srbije Zorana Đinđića, ali ni ove godine neće biti zajedno, piše Danas. U obe partije navode da godišnjicu neće koristiti u izborne svrhe, s obzirom da… »

Žalba povereniku zbog Politike i Večernjih novosti

RTV 09.03.2016
BEOGRAD - Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) uputili su danas žalbu povereniku za informacije od javnog značaja na dnevne listove Politika i Večernje novosti. U saopštenju tih novinarskih… »