Arhiva vesti 09.03.2016

Za nabavku lampi, spreja i kutija 53,5 miliona dinara

Politika 09.03.2016
Republička izborna komisija večeras je usvojila odluku o pokretanju postupka javnih nabavki za UV lampe, flašice spreja i glasačke kutije za predstojeće izbore 24. aprila, a procenjena vrednost je 53,5 miliona dinara, bez PDV. Procenjena vrednost… »

FOTO: Ko je to pogurao Lejkerse?

Mondo 09.03.2016
Tim iz Los Anđelesa savladao je Orlando, a veliku podršku pružio im je najbolji teniser sveta. Novak Đoković je stigao u Kaliforniju. U iščekivanju početka takmičenja na mastersu u Indijan Velsu, gde brani trofej, najbolji teniser sveta… »

BOŽE PRAVDE: Optužnica za zločine nad Srbima u BiH

Pravda 09.03.2016
Četvorica bivših zapovednika i pripadnika HOS-a i HVO-a optužena za mučenja i silovanja žrtava srpske nacionalnosti. Zločini su počinjeni na području Čapljine i logora Dretelj, navode tužioci. Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv… »

Nikolić s Glebovom o Hramu svetog Save

Beta 09.03.2016
Ruska kompanija Gaspromnjeft spremna je da izdvoji četiri miliona evra za oslikavanje hrama Svetog Save u Beogradu, izjavila je danas predsednica ruske Agencije za dijasporu (Rossotrudničestvo) Ljubov Glebova. Glebova je u razgovoru sa predsednikom… »

Povelja o saradnji SRS-a i Slovenačke nacionalne stranke

RTV 09.03.2016
BEOGRAD - Predsednici Srpske radikalne stranke (SRS) i Slovenačke nacionalne stranke, Vojislav Šešelj i Zmago Jelinčič, potpisali su danas povelju o strateškom partnerstvu i političkom savezu čije su ključne odredbe borba protiv EU i NATO… »

Ministarstvo objavilo pogrešan broj birača

RTV 09.03.2016
BEOGRAD - Predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Dejan Đurđević izjavio je za "Novosti" da je greškom Ministarstva za državnu upravu objavljen netačan podatak o broju građana koji će imati pravo da glasaju. 218. Povodom informacije… »

Direktor smenjen, EPS se hvali rezultatima

B92 09.03.2016
Kopaonik -- Finansijski direktor EPS-a Aleksandar Surla izjavio je da je to javno preduzeće u 2015. imalo poslovni rezultat od 2,5 milijarde dinara u plusu. EPS je, kako kaže, godinu završio u plusu, umesto planiranog minusa od preko 35 milijardi… »

General Đukić ostaje u istražnom zatvoru

N1 Info 09.03.2016
Županijski sud u Splitu odredio je u četvrtak zadržavanje u istražnom zatvoru penzionisanog generala bivše JNA Borislava Đukića pošto ga je Crna Gora izručila Hrvatskoj. Đukić, koji je državljanin Srbije, uhapšen je sredinom prošle godine u… »

"Moguć veći broj ilegalnih ulazaka u Srbiju"

B92 09.03.2016
Beograd -- Direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila Radoš Đurović kaže da zatvaranje "balkanske rute" može dovesti do povećanog broja ilegalnih ulazaka u Srbiju. Naveo je da može doći i do povećenja broja tražioca azila. Đurović… »

Blagojević: Potrebno je 2,2 miliona evra za saniranje novih šteta od poplava

Blic 09.03.2016
Direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević izjavio je da je za sanaciju šteta prouzrokovanih poslednjim polavama u Srbiji potrebno izdvojiti 280 miliona dinara (oko 2,2 miliona evra) i da će država učiniti sve da pomogne… »