Arhiva vesti 09.03.2016

Skot: SAD ne žele razjedinjenu EU

RTV 09.03.2016
KOPAONIK - Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot izjavio je da su SAD bile i ostale jedan od najvećih zagovornika evropskih integracija, jer bi za Amerikance, razjedinjena EU bila manje poželjan partner. "Možda je to ironija za nekoga, ali Amerika… »

Figaro: Kušner mogući svedok protiv Tačija

RTS 09.03.2016
Jedan od svedoka koji bi mogao da bude pozvan da svedoči o zločinima OVK počinjenim u periodu od 1999. do 2000. godine jeste i tadašnji šef Unmika Bernar Kušner, piše "Figaro". Specijalni sud bi mogao da podigne optužnicu protiv nedavno izabranog… »

Izbjeglice nisu turisti da im trebaju vize

Al Jazeera 09.03.2016
Nakon dogovora o zatvaranju balkanske rute, 15.000 promrzlih i gladnih izbjeglica u Idomeniju čeka nastavak puta. Slovenija je od ponoći zatvorila granice za izbjeglice. Takva odluka donesena je u skladu s dogovorom o zatvaranju balkanske izbjegličke… »

Nikolić: Nagrada za sadašnjost i obaveza za budućnost

Novi magazin 09.03.2016
I u budućnosti, istakao je, doprinosimo isticanju poruka hrišćanskih, pravoslavnih i sveslovenskih vrlina i da kroz njih promovišemo civilizacijske vrednosti. "A ja nikada neću posustati, moja vera u Boga i ljubav prema svima vama, jeste i biće… »

Zapadna Morava uništila oranice u šest sela

B92 09.03.2016
Kruševac -- Zbog izlivanja Zapadne Morave u seoskim područjima jedno je domaćinstvo evakuisano, a u šest sela poplavljene su oranice dok je 12 objekata ugroženo. Kako je saopšteno nakon sednice Štaba, Zapadna i Južna Morava su na području… »

EP: "Sultan Erdogan" dobio ključeve kapije Evrope

RTV 09.03.2016
STRAZBUR - Poslanici Evropskog parlamenta (EP) optužili su danas Evropsku uniju da turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu daje u ruke "ključeve od kapije Evrope" time što sa Ankarom sklapa sporazum o rešenju za migrantsku krizu. Lider grupe… »

Ubistvo na "Blejvoču": U zatvor na 20 godina

Mondo 09.03.2016
Viši sud u Beogradu osudiona 20 godina zatvora Marka Kurtovića (33) zbog optužbi da je u noći između 15. i 16. jula 2012. u pucnjavi ispred splava "Blejvoč" ubio radnika obezbeđenja Ivana Cvetkovića (26) i ranio dvojicu muškaraca. Foto: MONDO… »

LSV drugi predao listu za izbore u Novom Sadu

RTS 09.03.2016
Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine predao je listu kandidata i kandidatkinja za izbore za Skupštinu Grada Novog Sada. Lista kandidata i kandidatkinja za izbore, koja je predata sinoć oko 23, sata nosi ime "Liga socijaldemokrata Vojvodine –… »

Vučić: Milion evra za podršku ženskom preduzetništvu

RTS 09.03.2016
Dame su tokom školovanja bile uspešnije, ali posle sve važne pozicije zauzimaju muškarci, rekao je u Kovačici premijer Srbije Aleksandar Vučić. Vlada će opredeliti milion evra za podršku ženskom preduzetništvu, najavio je premijer Aleksandar… »

Muftija: Hoću i ja u Vladu, zbog duhovnih razloga

Mondo 09.03.2016
Nosilac liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić izjavio je danas da je odlučio da se uključi u politiku jer se "tamo donose odluke". Foto: B 92/printscreen Muamer Zukorlić: Zanimaju ga isključivo duhovni razlozi "Odlučio… »