Arhiva vesti 09.03.2016

Skot: SAD ne žele razjedinjenu EU

RTS 09.03.2016
Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot rekao je da su SAD bile i ostale jedan od najvećih zagovornika evropskih integracija, jer bi za Amerikance, razjedinjena EU bila manje poželjan partner. Kajl Skot ističe da Sjedinjene Američke Države… »

Figaro: Kušner mogući svedok protiv Tačija?

B92 09.03.2016
Jedan od svedoka, koji bi mogao da bude pozvan da svedoči o zločinima OVK počinjenim je i tadašnji šef UNMIK-a Bernard Kušner, piše "Figaro". List napominje da bi Specijalni sud mogao da podigne optužnicu protiv nedavno izabranog kosovskog… »

Grčka: Izbeglice moraju da napuste kamp u Idomeniju

RTS 09.03.2016
Izbeglice koje borave u improvizovanom kampu na grčko-makedonskoj granici moraju da prihvate da je granica zatvorena i da se presele u ustanove za organizovani prihvat migranata, rekao je grčki ministar za javni red i zaštitu građana Nikos Dendijas… »

Nikolić: Nagrada za sadašnjost i obaveza za budućnost

RTS 09.03.2016
Predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću uručena je u Moskvi nagrada Fonda jedinstva pravoslavnih naroda. Nikolić je tom prilikom poručio da to priznanje razume kao potvrdu svega što je Srbija do sada učinila, ali i kao obavezu za budućnost. U… »

Zapadna Morava se izlila na oranice u šest kruševačkih sela

Novi magazin 09.03.2016
Kako je saopšteno nakon sednice Štaba, Zapadna i Južna Morava su na području Kruševca u stagnaciji ili opadanju, ali sve nadležne gradske službe se pripremaju za nove padavine. "Prema najavama prognostičara, očekuje se do 60 litara kiše po metru… »

Poslanici Evropskog Parlamenta Pobesneli: EU dala sultanu Erdoganu ključeve Evrope

Kurir 09.03.2016
Poslanici Evropskog parlamenta (EP)optužili su danas Evropsku uniju da turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu daje u ruke "ključeve od kapije Evrope" time što sa Ankarom sklapa sporazum o rešenju za migrantsku krizu. Lider grupe liberala u EP i… »

Kurtoviću 20 godina zatvora za ubistvo na "Blejvoču"

Novi magazin 09.03.2016
Kurtoviću je istom odlukom produžen pritvor. Na ovu presudu osuđeni kao i tužilaštvo imaju pravo sa ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu. Više tužilaštvo u Beogradu predložilo je u završnoj reči sudu da Kurtovića osudi na 40 godina… »

LSV druga predala listu za izbore u Novom Sadu

Blic 09.03.2016
Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) predala je sinoć oko 23 časa izbornu listu za lokalne izbore u Novom Sadu. U LSV očekuju da Gradska izborna komisija potvrdi listu danas tokom dana. Tako će LSV zauzeti drugo mesto na glasačkom listiću na… »

Vučić: Milion evra za žensko preduzetništvo

RTV 09.03.2016
KOVAČICA - Vlada će opredeliti milion evra za podršku ženskom preduzetništvu, najavio je danas premijer Aleksandar Vučić. Vučić je na okruglom stolu "Žensko preduzetništvo - potencijal za razvoj" u Kovačici rekao da će vlada povećati… »

Zukorlić: Ponudiću Vučiću da uđem u vladu

Blic 09.03.2016
Nosilac liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić izjavio je danas da je odlučio da se uključi u politiku jer se "tamo donose odluke". "Odlučio sam da se uključim u taj aspekt delovanja, jer se tamo donose odluke o naši… »