Arhiva vesti 10.03.2016

Koji je sledeći potez ECB? Ekonomisti smatraju da je bolje da ne uradi ništa

Gde investirati 10.03.2016
Evropska centralna banka dovela se u nezgodnu situaciju – poplava jeftinog novca nema gotovo nikakvog učinka u ekonomiji. Doza se povećava – iako sve više stručnjaka taj recept smatra pogrešnim. Veće ECB-a sastaje se danas u Frankfurtu na Majni… »

Odbrana još 15 kilometara obale Tise kod Titela

Blic 10.03.2016
Redovna odbrana od poplava uvedena je jutros na još 15 kilometara na levom nasipu Tise kod Titela, saopšteno je iz “Voda Vojvodine”. - Na šest kilometara Save, kod Hrtkovaca i Klenka, kao i na lokalitetu „Stojšića Bogaz“ i brani “Veliko… »

"Pogoršaće se ako se ne reše krize"

B92 10.03.2016
Beograd -- Postoji opasnost da se migrantska situacija pogorša ako se ne reše krize koje su uzrok migracija, ali je moguća i promena migrantske rute. To je rekao zamenik izvršnog direktora evropske agencije za kontrolu granica Fronteks Bernt Kerner uz… »

Uslovne kazne za pretnje smrću novinaru

B92 10.03.2016
Viši sud u Nišu pravosnažno je osudio na uslovnu kaznu zatvora od po šest meseci tri osobe zbog pretnji novinaru i uredniku "Južnih vesti" Predragu Blagojeviću. Na uslovne kazne osuđeni su prethodni direktor Gradske toplane Niša Milutin Ilić… »

Izumitelj maldonijuma: Zbog zabrane sportisti će umirati na terenu

Sportski žurnal 10.03.2016
Izumitelj maldonijuma ili mildronata Ivars Kalvins, leka zbog kojeg je ruska teniserka Marija Šarapova bila pozitivna na doping testu, izjavio je da će njegova zabrana u budućnosti prouzrokavati smrtne slučajeve na terenu. Maldonijum se na listi… »

RIK: Gotovo istovetan broj birača kao 2014.

RTS 10.03.2016
Broj birača na predstojećim izborima neće bitno odstupati od broja birača iz 2014. godine, navodi u današnjem saopštenju RIK, koji povodom informacije Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave o trenutnom broju birača u biračkom spisku… »

Urednik Britanskog Sana: Verujte mi, priča o kraljici i EU je tačna!

Kurir 10.03.2016
Toni Galager je izjavio za Bi-Bi-Sijev Radio 4 da je priča o tome da kraljica Elizabeta Druga želi da Velika Britanija napusti EU "potpuno tačna" uprkos demantiju iz Bakingenske palate. Galager insistira da su Sanu priču otkrili dobro informisani… »

DS u Novom Sadu sa listom "DS – dr Veljko Krstonošić"

RTS 10.03.2016
Demokratska stranka će na predstojećim izborima za Skupštinu Novog Sada nastupiti s listom pod nazivom Demokratska stranka – dr Veljko Krstonošić, saopštio je Gradski odbor DS u Novom Sadu. Osim novosadskih demokrata, na listi kandidata za… »

Objavljen novi multiplejer trejler za Doom i datum za zatvorenu betu

Benchmark 10.03.2016
Developer id Software i izdavač Bethesda su najavili da će Doom beta faza biti pokrenuta na PC, Xbox One i PlayStation 4 platformama od 31. marta. Beta će trajati sve do 3. aprila i omogućiće gejmerima rani uvid u multiplejer stranu predstojećeg FPS… »

Toyota sa pogonom na vodonik stiže u Beograd

B92 10.03.2016
Toyota će na manifestaciji “DDOR BG Car Show 05” u Beogradu (17-23. marta), na štandu u hali 1 Beogradskog sajma, pored modela koji su u ponudi na tržištu Srbije, izložiti svoj prvi automobil sa pogonom na vodonične gorivne ćelije… »