Arhiva vesti 10.03.2016

'Lundin' investira u Bor

Beta 10.03.2016
Direktor kanadske kompanije "Lundin Majning" Pol Konibear izjavio je da je izvesno da će ta rudarska firma otkupiti 55 odsto dela istraživačkih prava američkog "Friporta" (Freeport Mc Moran) na projektu bakra i zlata "Čukaru Peki" kod Bora. Konibear… »

Štab: Upozorenje na obilne padavine

RT Kragujevac 10.03.2016
Na osnovu prognoze i upozorenja izdatog od Republičkog hidrometeorloškog zavoda na obilne padavine do 11. marta, Uprava za vanredne situacije MUP-a Srbije i Štab za vanredne situacije grada Kragujevca, obaveštavaju građane da će nadležne službe… »

PS: Gotovo svi iz opštinskog odbora SPS iz Kule prešli u Pokret socijalista

Blic 10.03.2016
Članovi Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) iz Kule pristupili su Pokretu socijalista, saopštila je ta stranka. Vojvođanski PS navodi da je toj stranci juče pristio gotovo ceo OO SPS iz Kule predvođen predsednikom Ognjenom… »

"Ne plaši nas dolazak Lidla, to je za nas šansa"

B92 10.03.2016
Kopaonik -- Kompaniju Moji brendovi ne brine dolazak nemačkog Lidla u Srbiju, jer to nije konkurencija već način da Moji brendovi još bolje pozicioniraju svoje proizvode. To je izjavila direktorka korporativnih i regulatornih poslova kompanije Moji… »

Srpski Davos: Lapsusi, "prozivke" i smeh: Zašto je Kostiću "preporučeno" da promeni ime

Blic 10.03.2016
Da li su učesnici već bili umorni ili jednostavno samo opušteni, tek, lapsusi, "prozivke" i smeh obeležili su sinoćni, poslednji panel drugog dana Kopanik biznis foruma, popularno nazvanog "Srpski Davos". Moderator te sionoćne zaključne sesije, na… »

U Srbiji ZAROBLJENO 2.000 migranata: "Ne želim da ostanem ovde!"

Blic 10.03.2016
Niko od oko 2.000 izbeglica zarobljenih u Srbiji po zatvaranju balkanske rute neće moći da ostane u zemlji ako ne zatraži azil, ili ne prihvati neku drugu opciju za legalni ostanak. U Komesarijatu za izbeglice veruju da će se većina ipak opredeliti… »

Stefanović: Pajtić poslednji koji zna ššta je pristojnost

Blic 09.03.2016
Potpredsednik Glavnog odbora SNS Nebojša Stefanović saopštio je večeras da je, nažžalost, koristeći najgori jezik uvreda i mržžnje, lider DS Bojan Pajtić jošš jednom pokazao da je poslednja osoba u Srbiji koja zna ššta je pristojnost. "Ako… »

Džipom U Specijalce: Goca Božinovska se zakucala u BMW obezbeđenja Brankice Stanković

Blic 09.03.2016
Pevačica Goca Božinovska naletela je danas džipom na blindirani BMW u kom su se nalazili pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), saznaje "Blic". Nesreća se dogodila danas posle podne u beogradskoj ulici Stojana Aralice ispred broja 23… »

Turski pesnik Husein Hajdar: Izvinjavam se ruskom narodu zbog Erdoganove politike

Blic 10.03.2016
Poznati turski pesnik Husein Hajdar objavio je video-snimak u kojem se izvinio velikom ruskom narodu, a posebno majci poginulog pilota Olega Peškova zbog politike Ankare. Hajdar je napisao pesmu u kojoj se izvinio ruskom narodu, ruskim pesnicima i majci… »

Za 43 mesta 2.500 kandidata

Dnevnik 10.03.2016
– Ministarstvo poljoprivrede je iz budžeta obezbedilo oko 30 miliona evra za početak realizacije IPARD programa za poljoprivrednike – izjavio je državni sekretar u Ministarstvu. poljoprivrede Danilo Golubović na „Kopaonik biznis-forumu”, i… »