Arhiva vesti 10.03.2016

Proglašena vanredna situacija u cijeloj Srbiji

Al Jazeera 10.03.2016
Vanredno stanje proglašeno zbog mogućih novih poplava, ranije već proglašeno stanje elementarne nepogode u 15 općina. Vlada Srbije proglasila je vanredno stanje na teritoriji cijele države zbog obilnih padavina i mogućih novih poplava. "Vlada… »

Predložila bivšeg šofera za predsednika

Radio 021 10.03.2016
Nacionalna liga za demokratiju zvanično je objavila da njena predsednica Aung San Su Ći neće biti kandidat za predsednika Mjanmara, već njen bivši vozač. Dobitnica Nobelove nagrade za mir i predsednica NLD navodno je obećala da će biti de fakto… »

Steže se omča oko Tačija

Vesti online 10.03.2016
Hašim Tači mogao bi do kraja ove godine da se nađe na optuženičkoj klupi pred Specijalnim sudom za zločine tzv. Oslobodilačke vojske Kosova. Pozivajući se na neimenovanog zapadnog diplomatu, nemački "Dojče vele" piše da će optužnica biti… »

Subotičani U Strahu: Vandali pljačkaju ljude na grobljima

Blic 10.03.2016
Mnogi Subotičani više ne idu na groblje jer ih pljačkaši na biciklima presreću i otimaju im torbe i nakit. Najviše problema ima na Bajskom groblju, kaže Vesna Prćić, direktorka JKP „Pogrebno“. - U grobljima u gradu, najviše na Bajskom… »

UN: Bez dovoljno hrane u 34 zemlje

Dnevnik 10.03.2016
Agencija UN za hranu i poljoprivredu saopštila je da 34 zemlje u svetu, od kojih 80 odsto u Africi, nema dovoljno hrane za svoje stanovništvo zbog ratnih sukoba, suše i poplava.Ratni sukobi u Iraku, Siriji, Jemenu, Somaliji i Centralnoafričkoj… »

EU do septembra produžila sankcije ruskim zvaničnicima zbog Ukrajine

Blic 10.03.2016
Ambasadori 28 zemalja članica Evropske unije (EU) složili su se da do 15. septembra produže sankcije uvedene ruskim zvaničnicima i pojedinim proruskim pobunjenicima umešanim u sukob na istoku Ukrajine, saopštili su kasno sinoć izvori bliski EU… »

SNS: Heterlend dobar za džepove demokrata

RTV 10.03.2016
NOVI BEČEJ - Opštinski odbor SNS-a u Bečeju poručio je danas da je objekat Heterlend u Bočarima dobra inicijativa civilnog društva, ali da se pod lošim upravljanjem DS-a i Bojana Pajtića pokazala samo kao profit za njihove džepove. "Na taj način… »

Tigar a.d. donira gumene čizme ugroženim područjima

Glas Zapadne Srbije 10.03.2016
Na vanrednom kolegijumu Tigra a.d. doneta je odluka da se donira po 100 pari gumenih čizama ugroženim područjima u opštinama Čačak, Lučani i Kraljevo. Menadžment Tigra doneo je zaključak da će ove količine čizama biti dopremljene direktno… »

Hapšenja zbog krađe

RT Kragujevac 10.03.2016
Policija je u Aranđelovcu uhapsila 30-godišnjeg D. M. i 36-godišnju A. P., oboje iz Kragujevca i odredila meru zadržavanja do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo razbojnička krađa. Kako se osnovano sumnja, A. P. je… »

Traže da svedoče Dačić, Tadić, Bajatović...

B92 10.03.2016
Beograd -- Odbrana nekadašnjeg šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Branka Lazarevića predložila je da se kao svedok sasluša i Ivica Dačić. Lazarević je optužen za odavanje informacija Darku Šariću. Odbrana optuženog advokata Radovana… »