Arhiva vesti 10.03.2016

FSS: Otežana nam je pozicija pred Kongres UEFA i pitanje prijema FS Kosova

Večernje novosti 10.03.2016
Praktično, fudbal je ostao skoro jedini sport bez prijema pomenute takozvane države i takozvanog saveza u najviše organizacije – ističe se u kratkom saopštenju FSS. Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je da je njegov položaj otežan povodom… »

Američki senator: Od perioda rata u Jugoslaviji...

B92 10.03.2016
Vašington -- Srbija je od perioda sukoba na prostoru bivše Jugoslavije napredovala, posebno poslednjih godina pod aktuelnim premijerom Aleksandrom Vučićem. To je senator Džon Meklejn koji smatra da SAD zvaničnom Beogradu mogu da pruže pomoć u… »

ZA ISTORIJU - Srbijo, jesi li spremna za novi rekord?

Sportske.net 10.03.2016
Novi futsal spektakl nam se ozbiljno približava, a u FSS-u imaju ogromna očekivanja od predstojećeg duela sa Portugalcima. Ulaznice za utakmicu baraža za Svetsko prvenstvo u futsalu između Srbije i Portugala prodavaće se od 14. marta na svim… »

Biden: ISIL nećemo lako poraziti

Al Jazeera 10.03.2016
Potpredsjednik SAD-a kazao da ISIL ne predstavlja egzistencijalnu prijetnju po tu zemlju. Američki potpredsjednik Joe Biden je izjavio danas u obraćanju američkim vojnicima na obuci u Jordanu da je Islamska država Irak i Levant već počela da… »

Nacionalni Odbor Za Investicije Joksimović: Za projekte u Srbiji 1,9 milijardi evra

Kurir 10.03.2016
Na trećem sastanku Nacionalnog odbora za investicije, koji je otvorila ministarka bez portfelja za evropske integracije Jadranka Joksimović zaključeno je da je u fazi pripreme 18 strateški relevantnih infrastrukturnih projekata vrednosti 1,9 milijardi… »

Udavilo se petoro migranata, među njima beba

RTV 10.03.2016
ANKARA - Petoro migranta, među kojima i tromesečna beba, udavilo se danas kod zapadne obale Turske kada se prevrnuo čamac kojim su se uputili u Grčku, javili su turski mediji. Turska agencija Anadolija navodi da se nesreća dogodila u ranim jutarnjim… »

Žarko Korać na listi SDS-LDP-LSV

B92 10.03.2016
SDS, LDP, LSV i Narodni pokret Srbije Miroslava Aleksića postigli su dogovor o zajedničkom nastupu na izborima, potvrđeno je Danasu. Kako list navodi, prvih petnaest mesta na njihovoj izbornoj listi biće ravnomerno raspoređeno na tri stranke. To… »

Pravosnažno odbijeno vraćanje jemstva Miškoviću

Novi magazin 10.03.2016
Tom odlukom, odbijena je žalba Miškovićevog branioca i potvrđeno je rešenje Specijalnog suda u Beogradu od 17. februara kojim je kao neosnovan odbijen zahtev za vraćanje jemstva, izjavila je danas portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić Tanjugu… »

VIDEO: Skunk Anansie i John Digweed na rEVOLUTION festivalu

Radio 021 10.03.2016
Revolution festival, drugi po redu, održaće se 3. i 4. juna u Temišvaru u Rumuniji, u organizaciji Exita. Već je poznato prvih 28 izvođača na ukupno pet bina, a program predvode britanski alternativni rok heroji Skunk Anansie, grčke metal ikone… »

Stefanović: Srbija ne može da primi 100.000 migranata

Politika 10.03.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da Srbija ne može da primi 100.000 migranata i da mora da zaštiti svoje stanovništvo i svoju teritoriju dodajući da od trenutka kada je zatvorena granica ni jedan migrant nije ušao u… »