Arhiva vesti 10.03.2016

Jankovićeva: Hitno poboljšati zaštitu žena od nasilja

RTS 10.03.2016
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković uputila je upozerenje javnosti zbog činjenice da su u poslednjih 24 sata dve žene u Srbiji ubijene u partnerskom nasilju i pozvala na hitne mere i unapređenje sistema zaštite od nasilja nad… »

Sajam preduzetništva u Kragujevcu – Šansa za novi početak

Ritam grada Kg 10.03.2016
U okviru programa „Šansa za novi početak“, danas je u Kragujevcu svečano otvoren Sajam preduzetništva koji je okupio lokalne i nacionalne partnere, ali i Kragujevčane koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i one koji u… »

NUNS osudio upotrebu sile prema novinarki Insajdera

RTV 10.03.2016
BEOGRAD - Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) danas je najoštrije osudilo upotrebu fizičke sile prema novinarki Insajdera.net Mini Milanović. Kako se navodi u saopštenju NUNS-a, način na koji se ponašalo obezbeđenje direktora "Beograda na… »

Ovde Je I Vazduh Skup: Singapur pobednik u trci za najskuplji grad na svetu

Kurir 10.03.2016
Iza njega su Cirih, Hong Kong, Ženeva i Pariz. London je šesti, a Njujork je na sedmom mestu. Economist Intelligence Unit (EIU) rangirao je Singapur treću godinu za redom kao najskuplji grad na svetu. U istraživanju su poređene potrošačke korpe u… »

"Svet da vidi odnos Srbije prema migrantima"

RTV 10.03.2016
ADAŠEVCI - Za Srbiju je veoma značajno da čitav svet vidi kako se odnosi prema migrantima, jer naša zemlja može da se pohvali standardima koje je postigla i načinom na koji se bori sa posledicama migrantske krize, izjavio je danas ministar za rad… »

Mladić otplatio CEO dug za struju đacima u Gračanici

Blic 10.03.2016
Božidar Ivančević (24) dao je preko 2.000 evra kako bi đaci Osnovne škole "Kralj Milutin" iz Gračanice mogli ponovo da prate nastavu uz osvetljenje. Ova škola je već 20 dana bez električne energije zbog dugovanja Kosovskoj agenciji za snabdevanje… »

Pajtić obišao radove u Novom Kneževcu

RTV 10.03.2016
NOVI KNEŽEVAC - Tokom 2015. godine Pokrajinska vlada je na osnovu konkursa Uprave za kapitalna ulaganja uložila blizu 372 miliona dinara u projekte na teritoriji opštine Novi Kneževac. Predsednik Pokrajinske vlade dr Bojan Pajtić i direktor Uprave za… »

Guglov program pobedio šampiona u igri go

RTV 10.03.2016
SEUL - Guglov (Google) program Alfago (AlphaGo) pobedio je južnokorejskog šampiona u igri go Lija Sedola u prvom od pet predviđenih mečeva. Pobeda Alfagoa u staroj kineskoj igri je novi napredak veštačke inteligencije, pošto je program savladao… »

Cene nafte blago posustale

RTV 10.03.2016
NJUJORK - Cene nafte su u današnjem trgovanju u Aziji blago posustale, mada su uglavnom zadržale velike dobitke ostvarene prethodnog dana, pošto su trgovci prilično oprezni zbog prevelike ponude iako je pad američkih zaliha benzina podgrejao nade da… »

Nišlije krale struju pa dolijale

Jugmedia 10.03.2016
NIŠ – Niška policija uhapsila je Z.V. (46), D.C. (40) i S.D.(56) zbog postojanja osnova sumnje da su organizovali kradju struje u domaćinstvu Z.V. Sumnja se da su D.C. i S.D., 7. marta 2016. godine u popodnevnim časovima, povezali osigurače na… »