Arhiva vesti 26.03.2019

Lazović i Milenković: Računajte na nas

B92 26.03.2019
Srpski fudbalski reprezentativci Darko Lazović i Nikola Milenković priznali su da je ekipa imala sreće u remiju protiv Portugalije u Lisabonu. "Stvorili su dosta šansi, imali smo i sreće, ali smo je i zaslužili. Dobro smo otvorili ciklus za… »

Ukinuta presuda nekadašnjoj predsednici JUL-a Mirjani Marković

Danas 26.03.2019
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je u junu prošle godine na godinu dana zatvora bila osuđena nekadašnja predsednica JUL-a Mirjana Marković povodom optužbi da je 2000. godine uticala na vladinu komisiju da nezakonito… »

Duboka kriza: Haos u Britaniji kao građanski rat — dogovor do dana d ravan čudu!

Pravda 26.03.2019
„Ustavna i politička kriza je vrlo ozbiljna i duboka i Velika Britanija se od ovoga neće dugo oporaviti. Problem je što Britanija funkcioniše na poverenju u institucije i nema pisanog Ustava i oni uopšte ne umeju da se nose sa ovakvim situacijama… »

Hamas: Prihvatili smo plan o prekidu vatre

B92 26.03.2019
Jerusalim -- Visoki zvaničnik Hamasa Ismail Radvan izjavio je da je ta ekstremistička organizacija prihvatila plan o prekidu vatre s Izraelom. Radvan je potvrdio novinarima postojanje “egipatskih i međunarodnih napora da se zaustavi agresija”… »

Skupština nije usvojila Čankove predloge o Vojvodini

Vesti online 26.03.2019
Skupština Srbije nije danas usvojila Predlog zakona o finansiranju Vojvodine i Predlog rezolucije o Vojvodini koju su podneli poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanka. Za zakon o finansiranju Vojvodine je glasalo ukupno osam… »

Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv Crne Gore

Novi magazin 26.03.2019
Evropska fudbalska unija (Uefa) pokrenula je danas disciplinski postupak protiv Crne Gore, posle optužbi da su navijači u Podgorici na rasnoj osnovi vređali engleske fudbalere tokom utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine… »

Poslednje pomeranje sata na letnje računanje vremena u martu 2021.

Radio 021 26.03.2019
Poslanici u Evropskom parlamentu zaključili su danas da bi poslednje zajedničko pomeranje sata na letnje računanje vremena trebalo da se dogodi u poslednjoj nedelji marta 2021. godine, a države članice koje žele da ostanu pri zimskom računanju… »

Juncker: EU treba imati veći pristup kineskom tržištu

Al Jazeera 26.03.2019
Saradnja je glavni tok u odnosima Kine i Evrope, istakao je kineski predsjednik Xi Jinping tokom posjete Parizu. Predsjednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker ponovio je danas zahtjev da evropske kompanije imaju veći pristup kineskom tržištu… »

Konor Mekregor: Bivši Ultimat fajt šampion najavljuje odlazak u penziju

BBC News 26.03.2019
Bivši MMA šampion kaže da je odlučio da se povuče iz ovog sporta. Bivši MMA šampion Konor Mekregor kaže da se „povlači iz sporta poznatog kao MMA - mešovite borilačke veštine". Ovaj tridesetogodišnji Irac odluku je saopštio na društvenim… »

Živković: Imam transfer blama od onoga što radi Marinika Tepić

N1 Info 26.03.2019
Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je za N1 da je isključivanje njega i poslanice Aleksandre Čabraje iz Kluba samostalnih poslanika nelegalno i posledica nezdrave ambicije i amaterizma ljudi koji su to učinili. Klub samostalnih poslanika… »