Arhiva vesti 26.03.2019

Meksički predsjednik traži ispriku od Španjolske i Vatikana

SEEbiz 26.03.2019
MEXICO CITY - Meksički predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador zatražio je od španjolskog kralja i od pape Franje da se ispričaju za zločine počinjene protiv autohtonih naroda tijekom osvajanja Meksika u 16. stoljeću, pokazuju pisma objavljena na… »

Srbija će zabraniti uvoz automobila zagađivača

Kamatica 26.03.2019
Vlada Srbije razmatra zabranu uvoza vozila sa euro 3 i euro 4 standardom, te automobila starijih od 10 godina. Ministar za zaštitu životne sredine Srbije Goran Trivan najavio je kako će uskoro biti zabranjen uvoz starih automobila sa motorom euro 3… »

Stefanović: Broj ubistava povezanih sa kriminalnim obračunima u padu

N1 Info 26.03.2019
Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da se, kada se pogleda broj stanovnika u Srbiji i nekim drugim zemljama i broj izvršenih ubistava, "Srbija nalazi u sredini". Izvor: N1 "Nismo ni najbolji, daleko smo od najboljih, daleko smo i od… »

Evropsko prvenstvo 2020: UEFA pokrenula istragu protiv Crne Gore zbog rasizma

BBC News 26.03.2019
Kazne za incident u Podgorici trebalo bi da budu saopštene 16. maja kada se sastaju disciplinski organi UEFA. Evropska fudbalska unija otvorila je istragu protiv Fudbalskog saveza Crne Gore povodom optužbi da su navijači u Podgorici na rasnoj osnovi… »

Sramna izjava stoltenberga o ubijanju Srba: Opravdano smo vas gađali bombama, ali to nije bilo protiv naroda!?

Večernje novosti 26.03.2019
NATO intervencija 1999 godine nije bila uperena protiv naroda u Jugoslaviji već je njena uloga bila da zaštiti civile u širem regionu, kaže generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg. NATO intervencija 1999 godine nije bila uperena protiv naroda u… »

Napadaču na Kvitovu osam godina iz rešetaka

Mozzart sport 26.03.2019
Češka teniserka dočekala pravdu. Dve i po godine godine nakon napada koji je Petra Kvitova doživela u svojoj kući sud je konačno doneo odluku. Razbojnik, inače 54-godišnji ovisnik dobio je u prvostepenoj presudi osmogodišnju zatvorsku kaznu… »

Suvi kolovozi i dobra prohodnost puteva

Radio 021 26.03.2019
Vozače u Srbiji večeras očekuju suvi kolovozi i dobra prohodnost puteva, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Kako se navodi, vidljivost je dobra, ali se, zbog moguće kiše koja se očekuje tokom noći, vozačima savetuje sporija i opreznija vožnja… »

Nejasna odluka REM-a: Da li SBB treba da vrati RTS na prvo ili na drugo mesto?

Danas 26.03.2019
Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) danas je doneo odluku kojom upozorava kablovskog operatora SBB da je neophodno da odmah vrati pređašnji raspored kanala u svom kablu. Iz ove odluke nije jasno da li REM traži da SBB RTS vrati na prvo… »

Đurić: Miting u okviru kampanje "Budućnost Srbije" 12. aprila u Novom Sadu

Radio 021 26.03.2019
Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić najavio je da će 12. aprila u Novom Sadu, a 19. aprila u Beogradu biti organizovani mitinzi u okviru kampanje "Budućnost Srbije". Đurić je za… »

Ambasada SAD donirala MUP-u i Upravi carina vozila i opremu vrednu 1,2 miliona dolara

Blic 26.03.2019
Vlada Sjedinjenih Američih Država donirala je MUP-u Srbije i Upravi carine vozila i opremu ukupne vrednosti 1,2 miliona dolara. Jutoršnjem prikazu dela doniranih vozila i opreme ipred Palate Srbija prisustvovali su ministar policije Nebojša… »